ALU i PVC stolarija – Noval DOO Čačak

ALU i PVC stolarija – Noval DOO Čačak

Delatnost: Posredovanje u prodaji drvne gradje i gradjevinskog materijala
PIB: 103274333
Adresa: Učiteljska 12/1-9
Poštanski broj: 32000
Grad / Opština: Čačak
Telefon: 063/577-601, 063/771-54-06, 032/227-716
E-Mail: noval_doo@yahoo.com
Web: http://noval.co.rs/

Noval doo

Kao i mnoga privatna preduzeća slične proizvodne delatnosti, preduzeće Noval d.o.o. prešlo je put od zanatske radionice do savremeno organizovane proizvodnje.

Počelo je sa radom 1996. godine kao samostalna zanatska radnja za proizvodnju i ugradnju aluminijumske stolarije i bravarije. U to vreme zapošljavalo je četiri radnika i ostvarivalo skromne prihode.

Narastanje obima poslovanja, jačanje konkurencije u branši, kao i razvoj tržišnih uslova poslovanja, uslovili su promenu organizacione forme pogodnije, kako za veći obim posla, tako i za adekvatan odgovor na želje sve probirljivijeg tržišta koje traži visok kvalitet i povoljne cene.

Tako, početkom 2004. godine, zanatska radnja prerasta u društvo ograničene odgovornosti.

Danas “Noval d.o.o.”

zapošljava dvanaest radnika i po potrebi angažuje sezonsku i dopunsku radnu snagu.

Pored modernizovane proizvodne linije za proizvodnju aluminijumske stolarije, uvedena je i nova proizvodna linija za izradu PVC stolarije opremljena novim “URBAN”-ovim mašinama za obradu PVC profila, kao i linija za izradu i obradu svih vrsta stakala.

Proizvodnja se plasira uglavnom na domaćem tržištu, dok je neznatan deo proizvoda, tokom ranijih godina, izvežen u Crnu Goru. Zgrada Pošte u Subotici, objekti Nikola’s-a i Menadžera u Beogradu, veliki broj ekspozitura Raiffeisen banke, Hypo-Alpe-Adria banke, ProCredit banke i Erste banke, čine samo deo objekata koje je preduzeće Noval d.o.o. opremilo svojim proizvodima.

Pored pobrojanih, u protekle četiri godine preduzeće je svojim proizvodima opremilo i veliki broj stambeno-poslovnih i privatnih objekata, dok potpisani ugovori obzbeđuiju kontinuitet poslovanja i upošljenost proizvodnje u narednom periodu.

Delatnosti

Proizvodnja

Preduzeće „Noval d.o.o.“ registrovano je za proizvodnju, promet i pružanje usluga. Osnovna delatnost zasad se zasniva na proizvodnji, isporuci i ugradnji Aluminijumske i PVC stolarije i bravarije, kao i pružanje najrazličitijih servisnih usluga iz pomenute branše.

Proizvodnja po narudžbini – Svoju proizvodnju preduzeće “Noval d.o.o.” bazira na narudžbinama, dok kontinuitet poslovanja i rast tražnje za svojim proizvodima, obezbeđuje visokim kvalitetom svojih proizvoda, pružanjem besplatnih servisnih usluga i strogim poštovanjem želja investitora vezanih za rokove izrade i montaže.

Imajući u vidu činjenicu da je poštovanje rokova isporuke i ugradnje u ovoj delatnosti veoma bitno, to i proizvodnja zahteva adekvatnu organizaciju. Optimalno postavljen raspored mašina unutar pogona, dobro koncipiran raspored radnih operacija i podela rada unutar pogona, faktori su koji preduzeću „Noval“ omogućavaju da uspešno odgovori zahtevima kupaca.

Proizvodnja se odbija u sledećim proizvodnim pogonima:

 • Pogon za izradu stolarije i bravarije
 • Pogon za izradu stakla
 • Skladište materijala i gotovih proizvoda
 • Transport i montaža gotovih proizvoda
 • Servisne usluge

Pogon za izradu Alu i PVC stolarije i bravarije

Ovaj pogon sastoji se iz dve proizvodne linije:

 • linija za proizvodnju aluminijumske stolarije i bravarije
 • linija za proizvodnju PVC stolarije

Obe pomenute linije dele prostor za sklapanje proizvoda, ugradnju okova i finalnu obradu. Raspored mašina unutar linija postavljen je tako da se nesmetano mogu odvijati sve proizvodne operacije. Kako je skladište materijala organizovano u skopu pogona, postignute su velike uštede u vremenu i troškovima transporta.

Sama proizvodnja odvija se u nekoliko sledećih za:

uzimanje materijala sa skladišta

na osnovu krojnih listi, tj.radnih naloga vrši se sečenje materijala

mašinska i ručna obrada isečenog materijala

“naoružavanje” obuhvata fazu opremanja isečenih i obrađenih delova potrebnim spojnicama i elementima

sklapanje proizvoda, ugradnja potrebnog okova i otpremanje u skladište

Izrada stakla

Pogon za izradu stakala – Do kraja 2004. godine preduzeće je potrebe za staklom zadovoljavalo nabavkom gotovih stakala, uslužno izrađenih od strane staklorezačkih radnji. Jednostavnom računicom došlo se do zaključka da će se znatno uštedeti organizovanjem izrade stakala u sopstvenoj režiji. Kako se raspolagalo neiskorišćenim prostorom za koji nisu bila potrebna dodatna ulaganja, adaptacijom istog, nabavkom potrebne opreme i sklapanjem ugovora sa dobavljačima, početkom 2005. godine pokrenuta je proizvodnja izopan stakala, kao i pamplex i svih vrsta peskarnih, stop sol i fasadnih stakala. Staklo se prvo seče na zadate mere, zatim ide na pranje, sušenje i toplo zalivanje.

Transporta i montaže

Transport i montaža gotovih proizvoda – U zavisnosti od sklopljenog ugovora i dinamike radova, transport može biti organizovan u sopstvenoj ili u režiji kupca. Transport se vrši drumskim prevoznim sredstvima, sopstvenim ili iznajmljenim, u zavisnosti od veličine isporuke. Po dopremanju proizvoda, pristupa se montaži istih, a po okončanju montaže vrši se podešavanje i kontrola.

Servisne usluge

Servisne usluge – Pored pomenutih poslova, preduzece obavlja servisiranje sopstvenih proizvoda. Za potrebe ovih poslova formirana je mobilna ekipa, opremljena potrebnim alatom i materijalom. Servisiranje sopstvenih proizvoda, u garantnom roku je besplatno, dok se servis proizvoda drugih proizvodaca naplacuje u skladu sa obimom izvršenih poslova i utrošenim materijalom, uvecanim za pratece troškove.

Proizvodi:

 • Alu i PVC Prozori
 • Portali i Fasade
 • ALU i PVC Vrata
 • Roletne
 • Ograde
 • Stakla
 • Kiosci

Usluge:

 • Zastakljivanje terasa
 • Servisiranje i popravka stolarija
 • Izrada nadstresnica, zastakljenih leksanom ili drugim materijalom
 • Izrada staklenih bašti
 • Oblaganje spoljnih i unutrašnjih zidova Aluko – bondom
 • Izrada i ugradnja kapija, sa mogućnošću daljinske kontrole
 • Ugradnja sigurnosnih brava i okova na ulaznim vratima