Aqua park Petroland DOO Bački Petrovac

Aqua park Petroland DOO Bački Petrovac

Delatnost:Ostale zabavne i rekreativne delatnosti
PIB:110402773
Adresa:Novosadski put bb
Poštanski broj:21470
Grad / Opština:Bački Petrovac
Telefon:063/830-22-08, 060/83-02-218
E-Mail:info@petroland.rs
Web:http://www.petroland.rs/

Aqua Park PETROLAND

je najveća do sada izgrađena turističko-zabavna atrakcija u Srbiji. Ujedno, to je i najmoderniji AquaPark na prostoru celog Balkana.

Nalazi se na teritoriji opštine Bački Petrovac, nadomak Novog Sada, 120 kilometara od Beograda, isto toliko udaljen od granice sa Mađarskom, i samo 20 km od graničnog prelaza sa Hrvatskom.

Investitor je privatna firma iz Republike Slovačke, koja već ima iskustva u realizaciji sličnih projekata.

Geotermalna voda koja izvire iz dubine od oko 800 metara, prirodne toplote iznad 40 stepeni omogućiće korišćenje kompleksa AquaParka i tokom hladnijih meseci.

Moderna tehnologija omogućava hlađenje vode tokom letnjih vrućina.

Izgradnja je predviđena u tri osnovne etape:

  • 1. etapa je završena u oktobru 2011. godine. Na površini od oko 8 hektara se nalaze vodene zabavne atrakcije sa većim i manjim toboganima. U okviru AquaParka nalazi se najveći dečiji vodeni zamak i tri kule za spuštanje sa tobogana.AquaPark ima 6 bazena, ali i ostale zabavne sadržaje za decu i odrasle. Naravno, tu je i široka lepeza ugostiteljske ponude i drugih pratećih usluga.
  • 2. etapa obuhvata izgradnju otvorenog plivačkog bazena, auto-kampa, novih vodenih atrakcija (tobogana).
  • 3. etapa obuhvata izgradnju smeštajnih kapaciteta, četvrte toboganske kule i više zatvorenih bazena sa dodatnim atrakcijama, wellnes spa i fitnes centra, apartmanskog naselja i hotela, sa kompleksnom turističkom uslugom.

Ukupna površina AquaParka iznosi 20 ha.