Dom za smeštaj odraslih i starijih Feniks Padina, Kovačica

Dom za smeštaj odraslih i starijih Feniks Padina, Kovačica

Delatnost:Dom za stara i nepokretna lica
PIB:108469636
Adresa:Trg Oslobođenja 8
Poštanski broj:26215
Grad / Opština:Padina
Telefon:062/156-22-01, 062/821-33-03
E-Mail:fenikspadina@gmail.com
Web:

Dom za smeštaj odraslih i starijih Feniks

Dom za smeštaj odraslih i starijih lica je izgrađen u Republici Srbiji, u prijatnom vojvođanskom, južnobanatskom mestu Padina u opštini Kovačica.

Objekat se nalazi u samom centru naseljenog mesta. Povezan je sa glavnim gradovima, odnosno putevima kojima se lako, brzo i sigurno stiže do želejnih destinacija. Nalazi se 45km od Beograda i 80km od Novog Sada.

To je privatna ustanova koja je izgrađena po evropskim standardima, gde se garantuju sigurnost i udobnost svakog korisnika usluga ove ustanove.

Nalazi se preko puta parka i seoske crkve. Takođe, u susedstvu na 50m nalazi se Dom zdravlja, Dom kulture sa bogatim kulturnim aktivnostima, a pored je i sportsko igralište.

Ispred ustanove postoji pešačka zona, kao i parking za motorna vozila.

Lokacija i podneblje ovog prelepog mesta, odnosno sela je takva da omogućava korisnicima naših usluga da uvek mogu da prošetaju po čistom vazduhu u svako doba godine, a da se osećaju sigurno i zaštićeno.

  • Moderno opremljen objekat
  • Profesionalno osoblje
  • SOS signalna oprema na svakom koraku
  • Redovan sistematski pregled jednom mesečno od strane lekara
  • Određivanje terapije
  • Primena injekcione i infuzione terapije
  • Na raspolaganju su razne aktivnosti, radionice, zabave, izleti, edukacija..
  • Prijatnost i udobnost
  • Smeštaj korisnika sa demencijom, Alchajmerovom i Parkinsovom bolešću.

Dom za smeštaj odraslih i starijih Feniks

Objekat je opremljen moderno, a što je najvažnije sobe odišu prijatnom, domaćom atmosferom.

U sklopu ovog objekta nalaze se velika trpezarija, dnevni boravak, jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe, stambene celine, garsonjere, kao i apartmani.

Svaka od njih ima kupatilo, kao i čajnu kuhinju koja se nalazi u apartmanima i stambenim celinama. Postoji mogućnost odabira sobe ili apartmana, kao i zajedničkog smeštaja bračnih drugova.

Pored svakog kreveta nalazi se i SOS signalna aparatura koja služi za poziv od strane korisnika u svakom trenutku.

Medicinsko osoblje ga registruje na monitoru, da bi mogli blagovremeno da reaguju u svakoj situaciji. Takođe je signalizacija postavljena i iznad vrata svih soba, odnosno apartmana.

U ustanovi je zastupljena sva potrebna oprema neophodna za njeno besprekorno funkcionisanje, kao i potrebe njenih korisnika. U dnevnom boravku se nalaze TV i DVD uređaji.

Korisnici će moći da provode svoje trenutke igrajući društvene igre, čitajući knjige, dnevnu i nedeljnu štampu, ili uživati uz osmišljenu animaciju.

Organizovaće se razne radionice, igre, edukacije, kulturna dešavanja, obilasci, ekskurzije, gde će biti zadovoljene sve interesne grupe.

Sve ove aktivnosti i usluge koje će biti na raspolaganju našim korisnicima učiniće da se osećaju vrlo aktivnim i zasigurno potrebnim društvu svojim prisustvom, energijom i životnim iskustvom iz kojeg i mi možemo još puno toga da naučimo.

Udobnost i prijatnost, kao i sve usluge u koje spadaju i usluge medicinskog karaktera pruža osoblje sa adekvatnim kvalifikacijama i obrazovanjem, što našim korisnicima garantuje pažnju i sigurnost.

Postoji mogućnost konsultacije sa lekarom, odnosno korišćenje lekarske usluge kao i upućivanje kod lekara specijaliste ukoliko to zdravstveno stanje zahteva. Pripremanje hrane je zasnovano po „hasap“ (HACCP) standardima, gde je jelovnik prilagođen korisnicima prema savetu nutricioniste.

Prijateljsko osoblje uz spokojnu atmosferu doprinosi prijatnom boravku korisnicima usluga, njihovom druženju i komunikaciji, kao i zagarantovanu intimu i lični život kojim će oni sami da upravljaju, a i uz našu pomoć kada je to neophodno.

Naš cilj je da ljudima pružimo svu moguću pažnju, pomoć i osećaj pune vrednosti i snage kojom mogu da ispune svoj, a i naš život, koji se svakako ne završava ulaskom u ustanovu ovakve vrste, već naprotiv, počinje novi i interesantniji period u kojem možemo svi još puno toga da naučimo i pružimo jedni drugima.