Podrum Vinarija Vinis DOO Dobra Voda, Jagodina

Podrum Vinarija Vinis DOO Dobra Voda, Jagodina

Delatnost: Proizvodnja vina od grožđa
PIB: 108938692
Adresa: Dobra Voda bb
Poštanski broj: 35218
Grad / Opština: Jagodina
Telefon: 060/6-267-145, 060/0-267-285
E-Mail: podrumvinarijavinis@gmail.com
Web: http://vinarijavinis.com/

Podrum Vinarija Vinis DOO

U najlepšem krajoliku ovog sela, na celodnevno osunčanim brežuljcima na 250-300 m nadmorske visine sa zemljištem idelanim za vinovu lozu rasprostrlo se 6,5 h vinograda porodice Nikolić zasađenog visokokvalitetnim sortama.

Sunce, zemlja, probrane sorte vinove loze, porodična tradicija, ali i posvećenost vinu i vinogradarstvu njenih vlasnika, koji su istančani osećaj za dobra vina izgradili radeći decenijama u Francuskoj, i opredeljenost da se u proizvodnji iskoristi sve ono najnaprednije što nudi savremena i inovativna vinarska tehnologija 21. veka vinuli su za vrlo kratko vreme Vinariju VINIS u sam vrh srpskog vinarstva.

Jer, iako su vina VINIS prisutna u vinskoj ponudi Srbije tek od 2011. godine, već su ovenčana pobedničkim odličjima i zlatnim medaljama na prestižnim sajmovima i ocenjivanjima vina u Srbiji, ali i u svetu (Bordo, London, Brisel, Mađarska…).

Vekovima je Dobra Voda bila poznata po brojnim izvorima izvanredne vode (otuda i ime), a danas početkom 21. veka zahvaljujući Vinariji VINIS i njenim visokokvalitetnim crvenim, belim i roze vinima isključivo proizvedenih iz sopstvenih zasada, ime ovog sela upisano je zlatnim slovima na vinskoj mapi Srbije.

Znaju vlasnici ove mlade, a već uspešne porodične vinarije, da vinogradarstvo i vinarstvo nisu samo delo, puka proizvodnja već strast, draž, saznavanje, istraživanje i usavršavanje koje se nikada ne završavaju i zato proširuju zasade novim sortama vinove loze, ne zavaravaju se dosadašnjim priznanjima i – obećavaju još kvalitetnija crvena, bela i roze vina i širu proizvoda.