Rapid AD Gornji Milanovac

Rapid AD Gornji Milanovac

Delatnost: Proizvodnja kotlova i radijatora za centralno grejanje
PIB: 101152713
Adresa: Kragujevačka 1
Poštanski broj: 32300
Grad / Opština: Gornji Milanovac
Telefon: 032/725-118
E-Mail: rapid718@gmail.com
Web: http://www.rapidgm.co.rs/

Rapid AD Gornji Milanovac

Od vršenja jednostavnih kovačko-potkivačkih usluga u početku, od 1974. godine, proizvodni program se razvija kroz invetivnu delatnost
„RAPID“ je u Jugoslaviji bio uvek među vodećim malim preduzećima sa ukupnim brojem stalno zaposlenih od 20 do 25 i velikim brojem kooperanata.

Proizvodni program

je podeljen na serijsku i pojedinačnu proizvodnju, od kojih je serijska činila 60% ukupne prizvodnje i bazirala se na proizvodnji za automobilsku industriju “Zastava” i mehanizme kliznih vrata i okova, dok se pojedinačna bavila opremanjem postrojenja za procesnu industriju i alternativnu poljoprivredu.

Na taj način je “RAPID” opremio 6 najvećih gajilišta pečurki u SFRJ, napravio veliki broj sušara za duvan, preko 3000 kućnih električnih kotlova, od kojih je desetak velike snage, za industriske potrebe, opremio je najveće konfekcije u Srbiji sa tehničkim nameštajem i tehnološkim pomagalima.

Zbog promene ekonomskog ambijenta u Srbiji menadžment je krajem 2003. godine otkupio vlasništvo nad DP “RAPID” i nastavio programski razvoj proizvodnje uređaja i opreme za prehrambene pogone i poljoprivredu.

Zahvaljujući dobrom kvalitetu proizvoda, dobro koncipiranom proizvodnom programu i dobroj organizaciji, “RAPID” je spremno dočekao nove uslove tržišta, sa novim proizvodima.

“RAPID”

je zadržao svoja tržišta u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Bugarskoj i planira osvajanje novih tržišta, uglavnom EU, Rusija, Ukrajina, Bliski Istok i Afrika.

Danas “RAPID” ima 20 zaposlenih, i nema viškova radne snage, sa tendencijom povećanja ovog broja osvajanjem novih proizvoda i proširenjem tržišta.

“RAPID” ima i veliki broj kooperanata sa kojima ulazi u veće poslove. Ključno stučno osoblje Društva su inženjeri mašinstva i elektrotehnike, ekonomisti i visoko stručni radnici.

Društvo ima odličnu poslovno-tehničku saradnju sa ključnim naučnim ustanovama u Srbiji iz ove oblasti:
  • Veterinarskim fakultetetom u Beogradu
  • Zavodom za mlekarstvo u Beogradu
  • Institutom za vino u Novom Sadu
  • Poljoprivrednim fakultetom u Čačku
  • Tehničkim fakultetom u Čačku
Naši proizvodi:
  • Oprema za mlekarstvo
  • Balirke
  • Oprema za preradu voća i povrća
  • Generator vodene pare
  • Ostali proizvodi