Restoran Šaran Zemun – Beograd

Restoran Šaran Zemun – Beograd

Delatnost: Restorani
PIB: 103868839
Adresa: Kej Oslobođenja 53
Poštanski broj: 11000
Grad / Opština: Zemun - Beograd
Telefon: 069/2618-235, 011/2618-235
E-Mail: slash.pro@ikom.rs
Web: https://saran.co.rs/

Restoran Šaran Zemun – Beograd

Restoran Šaran se može pohvaliti izuzetno bogatom tradicijom i istorijom.
Pre više od jednog veka alas Vićentije Vukotić je u prizemlju svoje kuće otvorio kafanu, koja je, vrlo brzo, postala nadaleko čuvena po svojoj ribljoj čorbi jedijnstvenog ukusa, čija se tradicionalna receptura i danas koristi.

Ova preslatka kuća, tik uz desnu obalu Dunava, pleni svojom arhitekturom i od svog nastanka okupljala je najslavnije ličnosti i imena iz raznih oblasti rada i života, a alasima je bila prvo mesto na koje su dolazili punih ruku sveže ribe, pravo iz svojih čamaca.

To je ono čime se i danas Šaran ponosi.

Ono pre svega čime Šaran danas zauzima primat u ugostiteljskoj ponudi grada je svakako njegova kuhinja. Godine rada, iskustva, mladalački zanos i ambicioznost, dobro uigranog tima su rezultirali jedinstvenom ponudom i kvalitetom. „Šaran“ je po svojoj kategorizaciji, riblji restoran sa četiri zvezdice.

Tradicija na Dunavu je održana, bogata ponuda tradicionalnih, ali specifičnih jela od rečne ribe, je svakako ono što se od restorana očekuje. „Šaran“ je otišao i korak dalje, u savremenim tokovima ne zaostaje, svom gostu sada pruža, svažinu i kvalitet mora i morskog blaga. Ima na ponudi restorana i specijaliteta za one koji ne vole ribu, a može se pohvaliti i vlastitom proizvodnjom slatkiša.

Od samog ambijenta i enterijera koji odišu toplinom do najsitnijih detalja tu je i ljubazno osoblje. Konobari govore strane jezike što vam može biti od koristi ako ste u društvu stranaca a potrebna vam je pomoć oko prevoda.Treba dodati da restoran raspolaže izuzetno bogatom vinskom kartom. Za ljubitelje muzike i dobrog zvuka, informacija da u Šaranu svakodnevno mogu u večernjim satima uživati uz tamburaški orkestar.