Slavonski hrastov i jasenov parket – SZTR Parketi Tomović Čačak

Slavonski hrastov i jasenov parket – SZTR Parketi Tomović Čačak

Delatnost: Postavljanje podnih i zidnih obloga
PIB: 101113714
Adresa: Prislonica bb
Poštanski broj: 32212
Grad / Opština: Čačak
Telefon: 063/511-113, 062/281-182, 031/548-5000, 032/5485-446
E-Mail: parketit@eunet.rs
Web:

SZTR Parketi Tomović

Gospodin Dragoslav Tomović je 1952. godine u svojoj u radionici ručno izradio prozor na osnovu koga je dobio diplomu o položenom ispitu za zanatskog majstora 23.11.1953 godine u Beogradu.

Početkom 60tih godina stolar Dragoslav Tomović je sa svojom suprugom pored stolarskih radova započeo izradu drvenog nameštaja.

Krajem 70ih godina i početkom 80tih godina stolar Dragoslav Tomović sa svojom proizvodnjom prelazi u tada novu proizvodnu halu u mestu Pranjani gde počinje proizvodnju parketa. Tradiciju proizvodnje parketa je i dan danas održao njegov sin sa svojom porodicom.

Novi pogon kompanije Parketi Tomović pušten je u rad 2006. godine u mestu Prislonica na magistralnom putu Čačak – Beograd.

SLAVONSKI HRASTOV PARKET

Od domaćih vrsta drveta za proizvodnju parketa hrast je najčešće i pouzdano najzahvalnije drvo za parket. Zbog svoje dugotrajnosti, dobrih mehaničkih svojstava i plemenitog izgleda, hrast se kroz istoriju koristio u prizvodnji predmeta od drveta, najviše nameštaja, stolarije i podova. Pouzdan je i po mehaničkim i po estetskim svojstvima i zato ne možete pogrešiti ako se odlučite za ovu vrstu, pogotovo što najviše koristimo čuveni slavonski hrast lužnjak, čiji kvalitet ceo svet poznaje i priznaje.

PROIZVODNJA PARKETA

Proizvodimo klasičan parket od punog drveta.

  • JASENOV PARKET
  • SLAVONSKI JASENOV PARKET

Izuzetno pouzdana vrsta drveta svetlo žute, odnosno bele boje. Njegova tvrdoća, kombinovana sa prirodnim sjajem daje prostoriji, svetao i svež izgled.

Jasen je uz hrast glavna domaća vrsta drveta koje sa koristi za proizvodnju parketa. Po svojim karakteristikama ( tvrdoća, čvrstoća, trajnost, savitljivost, žilavost, obradljivost), veoma je sličan hrastu.

Poznat je po velikoj elastičnosti – osobina drveta da pod uticajima spoljašnjih sila menja svoje dimenzije, a vrati se u prvobitni oblik čim one prestanu delovati.

Iz tog razloga posebno je pogodan za ugradnju u velike objekte – sportske hale, dvorane…

TOPLOTNO TRETIRANJE PALETA

TOPLOTNO TRETIRANJE I OZNAČAVANJE DRVENOG MATERIJALA ZA PAKOVANJE

S.Z.T.R.’’Parketi Tomović su u svoj program od 13.12.2013.god. uvrstili i toplotno tretiranje i označavanje drvenog materijala za pakovanje.

Toplotno tretiranje drvenog materijala za pakovanje (DMP) podrazumeva zagrevanje drvenog materijala za pakovanje dok se ne postigne minimalna temperatura u sredini elemenata od 56 stepeni C i to najmanje od 30min.

Drveni materijal za pakovanje je drvo ili proizvod izrađen od drveta ( izuzimajući papir ) za pakovanje, učvršćivanje, zaštitu ili za održavanje pošiljke.

Drvo bez kore, je drvo sa koga ja skinuta kora, osim vaskularnog kambijuma, kore oko uraslih čvorova i dzepova kore. Između prstenova godišnjeg porasta ( godovi ).

Sušenje u komori je proces tokom koga se drvo suši u zatvorenoj komori koristeći toplotu ili kontrolu vlažnosti da bi se dostigao željeni sadržaj vlage. Tretiranje je zvanično odobren način uništavanja biljnih štetotičina. Naša oznaka je RS – 097.

To je obeležje na ( DMP ) koji je međunarodno priznat i kojim se označava drveni materijal za pakovanje koji je tretiran.