SOS CENTAR ZA ODVIKAVANJE Beograd

SOS CENTAR ZA ODVIKAVANJE Beograd

Delatnost: Delatnost ostalih organizacija na bazi učlanjenja
PIB: 106464674
Adresa: Golsvordijeva 38
Poštanski broj: 11104
Grad / Opština: Beograd
Telefon: 063/7857-144
E-Mail: office@soscentar.com
Web:

SOS CENTAR ZA ODVIKAVANJE Beograd

Mi smo centar koji čini tim stručnjaka (psiholoza, psihijatara, psihoterapeuta) koji se bavi isključivo problemom zavisnosti od kockanja. Radimo već dugi niz godina. Lečenje sprovodimo individualno i kada osoba sa problemom uđe u program mi smo joj posvećeni i 24h na raspolaganju.

O našim rezultatima možete porazgovarati sa osobama koje su zahvaljujući nama rešile problem, kao i sa osobama koji su trenutno u programu.

Takođe možete pogledati naše intervjue koje smo dali (BBC, RTS Dnevnik, Pink Dnevnik, RTS Uvidjaj, B92 Patrola, Jutarni program RTS, Fox vesti…) i mnogim drugim renomiranim medisjskim kućama.

SOS Centar se bavi isključivo problematikom tj. odvikavanjem od patološkog kockanja. Na osnovu kliničke procene i analize dajemo predlog kakav oblik i vrste terapije (psihološka, psihijatrijska i farmakološka) bi najviše odgovarale pojedincu. Kod nas je izlečen veliki broj klijenata koji sada žive bez poroka, zajedno sa svojim porodicama.

Što se tiče trajanja terapije tj. lečenja, ono je relativno jer zavisi od dubine problema i od stepena saradnje, te može trajati od dva do čak dvanest meseci. Terapija se sprovodi najčešće individualno i u njoj učestvuje tim stručnjaka (psihologa, psihijatara, psihoterapetua, specijalista kliničke farmakologije…). Program je nastao kombinovanjem programa Instituta za bolesti zavisnosti univerziteta u Filadelfiji i Moskvi jer su oni poznati kao najefikasniji, s tim što naglašavamo da stručnjaci sa tih univerziteta dolaze kod nas povremeno radi konsultacija i nisu stalni članovi tima.

Moramo još jednom da napomenemo, da uspešno rehabilitovani pacijenti, sada svesni problema u kojim su bili zbog kockanja, kao i problema koje su učinili svojoj okolini, porodici, i prijateljima tj. njihovom životu, vrlo često čak i nakon terapije dolaze kod nas na grupna druženja koja povremeno organizujemo, radi dalje prevencije.