Vodootporne EKO ploče – FEPLO DOO Čačak

Vodootporne EKO ploče – FEPLO DOO Čačak

Delatnost: Ponovna upotreba razvrstanih materijala
PIB: 108314186
Adresa: Koljević bb
Poštanski broj: 32212
Grad / Opština: Čačak
Telefon: 064/248-30-43
E-Mail: info@feplo.rs
Web: http://www.feplo.rs/

FEPLO

Fabrika ekoloških vodootpornih ploča, je mlada kompanija, koja od svog osnivanja beleži konstantan razvoj.

Bavimo se proizvodnjom vodootpornih EKO ploča. Vodootporne EKO ploče koje se proizvode u fabrici “Feplo” su 100% ekološki proizvod jer se u postupku proizvodnje ne koriste nikakvi lepkovi, a 90% sastava čini reciklirani tetrapak, dok se u malom procentu dodaje otpadna plastika.

Ploče koje proizvodimo u našoj fabrici su vodootporne, za razliku od drugih pločastih materijala koji se trenutno koriste u građevinarstvu, poput OSB tabli. Uz to, postupak izrade je potpuno ekološki jer se ne koriste nikakvi lepkovi, a kao sirovina se upotrebljava otpadni tetrapak, koji je do sada završavao na deponijama.

Mašine za proizvodnju ovih ploča konstruisali su inženjeri kompanije “Feplo” i ovakav proces proizvodnje je jedinstven u Srbiji i ovom delu Evrope.

Izvršeni atesti u Institutu IMS na fizička oštećenja i vodootpornost pokazali su da ovi proizvodi ispunjavaju zahteve i standarde zahtevane u građevini.

Otvaranjem našeg pogona napravili smo korak napred ka ekološkim standardima. Ekološke vodootporne ploče su originalni domaći proizvod. U njihovu proizvodnju je uloženo pola miliona EUR i zaposleno je 24 radnika. Posedujemo kapacitete da zadovoljimo potrebe kako domaćeg, tako i inostranog tržišta.

Vršimo i samostalnu distribuciju naših proizvoda.

Naš proizvod je cenovno konkurentan na tržištu. Osim plasmana na domaće tržište, posedujemo i izvozni potencijal.

U nastupajućem vremenu želja nam je da kvalitet naših usluga podignemo na najveći mogući nivo i postanemo prepoznatljivi u okruženju, sa verom da će nam sadašnji i budući korisnici naših usluga pomoći u tome.

Postupak proizvodnje “Feplo” ploča

počinje mlevenjem otpadnom tetrapaka. Nakon mlevenja, ukoliko je materijal vlažan prolazi kroz sušare odakle se ponovo vraća u silose.

Iz silosa materijal ide na pokretne trake, koje pritiskaju valjci odakle materijal ulazi u sto od 5 nivoa gde se pretvara u table.

Izmlevene table ulaze dalje u presu, presuju se na temperaturi od 170 stepeni i pod pritiskom od 200 bara.

Pečenje traje 15 minuta, na koliko se i ponavlja svaki proces, i odakle izlaze gotove ploče koje idu na finalnu obradu odnosno obrezivanje kako bi se dobile fine ivice.

Urađene ploče stavljaju se u palete od po 100 komada. Dnevno se u dve smene proizvede 300 tabli, dok je mesečni kapacitet fabrike oko 80 paleta.

Mašine za proizvodnju ovih ploča konstruisali su inženjeri kompanije “Feplo” i ovakav proces proizvodnje je jedinstven u Srbiji i ovom delu Evrope.

Vršimo i distribuciju naših proizvoda našim vozilima i kamionima. Za količine veće od 12 paleta, dobijate besplatan prevoz. Naš proizvod je cenovno konkurentan na tržištu. Osim plasmana na domaće tržište, posedujemo i izvozni potencijal.

U našem pogonu u Konjevićima, kod Čačka nalazi se Feplo veleprodajni centar.

Ostvarili smo odličnu saradnju sa velikim brojem stovarišta u Srbiji. Ukoliko ste zainteresovani da ostvarimo saradnju možete nas kontaktirati putem naše kontakt sekcije.